2R design
Grafično oblikovanje
Razrez in montaža nalepk
CNC rezkanje
Laserska obdelava
Modelarstvo
Modelarske kategorije
Akrobacije
Aerodinamika
Spletna modelarska šola
Za začetnike
Zgodovina
Modelarstvo
Balonarstvo
Jadralna letala
Motorna letala
Slovenski konstruktorji
Zgodovinski članki
Knjiga
Najbolj brano
Zadnji prispevki
Anketa
Koliko modelov ste že zgradili?
 
Gostovanje
Anja
Andraž
 
Aktualno
Na naslovu www.2r.si nastaja prenovljena spletna stran,
ki bo po dokočanju zamenjala to na naslovu www.modelarstvo.si
 
Modelarstvo arrow Dogaja se arrow 2. julij 2009
 
2. julij 2009 Natisni
Sestavni deli
Sestavni deli
Krilo Ultrona
Krilo Ultrona
Glede na kronično pomanjkanje časa za modelarjenje, se je le nabralo nekaj drobnarij, ki so nastale v zadnjem času. Za Ultrona sem zrezal in zlepil krila ter elerone. Delo z lepilom UhuPor je res enostavno in hitro. Namažeš obe površini, malo počakaš in prime v trenutku. Treba je le paziti, da je ob stiku res vse na svojem mestu. Na laserju sem iz aviošpera debeline 1 mm izrezal še nosilce servomotorjev, ostrogo in ročice krmil. Za lepljenje teh delov ni ostalo časa. V krilu je treba napeljati še žice za LED diode, ki so se izkazale za zelo koristne pri pristajanju zvečer, ko je vreme najbolj primerno za letenje s tem modelom. Uporabil bom dve visokosvetilni beli LEd diodi, ki ju bom nalepil na konca kril in usmeril naprej. Vezal jih bom preko upora kar na sprejemnik. Glede na zelo majhno porabo ne bosta predstavljali velikega bremena.
Lepljenje bajonetov
Lepljenje bajonetov
Model v šabloni
Model v šabloni
Čeprav imam spisek naročenih modelov DG 300 R že kar pošteno dolg, sem le našel čas in enega uspel spraviti v šablono, kjer sem vlepil bajonete v krilo. Tak sistem lepljenja je najprimernejši za serijsko izdelavo, za en model je pa treba malo improvizirati. V šabloni se spoji sušijo 24 ur, nato pa se krila samo še pripravijo za vakuumiranje in nadaljno obdelavo. Pred vakuumiranjem je treba še pobrusiti spoj in vgraditi napajalne kable za servomotorje.
Kalup in pramodel
Kalup in pramodel
Po par dnevih sušenja kalupa na pramodelu je prišel čas, da pramodel odstranim in vidim, ali je vse kot je treba. Najprej sem s kotno brusilko pobrusil višek laminata, ki je segal pod rob pramodela in ga na fino obrusil. Ker tako globok model ne moremo nikjer prijeti za izvlačenje, sem se zadeve lotil z zrakom. S pištolo in stisnjenim zrakom sem toliko časa vpihaval zrak v režo med kalupom in pramodelom, da je ta le končno odstopil in spolzel ven. Takoj je sledilo preverjanje robov, če je kje kakšna napaka v kalupu, vendar je na srečo vse izpadlo brezhibno.
Zadeve naj se še malo sušijo, jaz pa za en teden skočim na dopust, nato pa veselo na delo naprej.
 
Naprej >

 
 
 
Glavni meni
Modelarstvo
FPV letenje
Moji modeli
Načrti
Moja vzletna steza
Kit kompleti
Članki in nasveti
Modelarski krožek
Alpski pokal ALC
Načrti za otroke
Video filmi
Programi
Dogaja se
2R fly Forum
2R fly forum celostranski
FPV forum
Blog
Mali oglasi
Kazalo strani
Prijava na forum

Pozabil geslo?
Registracija Registriraj se
Obiskovalci
Obiskovalci: 1,381,772 (started: 2006-01-01) Obiskovalci danes: 70 Obiskovalci vceraj: 225 Obiskovalci na dan: Ø 293.66 Max. visitors per day: 1,391 (at (date): 2013-12-04) Max. page views per day: 18,882 (at (date): 2015-12-03) Page views: 9,123,841 Page views today: 481 Page views yesterday: 631 Page views per day: Ø 1,939.06 Page views per visitor: Ø 6.60 Online: 2 Obiskovalci Max. online: 71 (at (date): 2013-08-05, 13:34:08) Page views this page: 6,571 Your own page views: 36 JavaScript enabled: 0% (c) 2006 www.joom.la
Vreme

Vir: rtvslo.si
 
Optimizacija spletne strani, objava novosti tudi na Slovenski digg in web-strani.si