2R design
Grafično oblikovanje
Razrez in montaža nalepk
CNC rezkanje
Laserska obdelava
Modelarstvo
Modelarske kategorije
Akrobacije
Aerodinamika
Spletna modelarska šola
Za začetnike
Zgodovina
Modelarstvo
Balonarstvo
Jadralna letala
Motorna letala
Slovenski konstruktorji
Zgodovinski članki
Knjiga
Najbolj brano
Zadnji prispevki
Anketa
Koliko modelov ste že zgradili?
 
Gostovanje
Anja
Andraž
 
Aktualno
Na naslovu www.2r.si nastaja prenovljena spletna stran,
ki bo po dokočanju zamenjala to na naslovu www.modelarstvo.si
 
Modelarstvo arrow Dogaja se arrow 18. maj 2008
 
18. maj 2008 Natisni
Sestavni deli
Sestavni deli
Deževna nedelja je kot nalašč za nove projekte. Že nekaj časa je pod mizo čakal usmiljenja model Silen. Ker model ni zahteven za sestavljanje sem upal, da ga sestavim v enem dnevu. Najprej sem zalepil nosilce kril, ki so sestavljeni iz več zrezanih delov. Ko so se nosilci sušili, sem nacinil podaljške za servomotorje in kable začel vleči v krila. Po nesreči pa mi je ena vrvica, ki služi za vleko kabla skozi krilo, ušla v notranjost. Nekaj časa sem se mučil skozi odprtine v rebrih potisniti kabel, vendar brez uspeha. Treba je bilo stuhtati eno rešitev, kako spraviti kabel v krilo. Spomnil sem se elegantne rešitve, ki se je tudi odlično
Leplenje nosilcev
Leplenje nosilcev
Sesanje
Sesanje
vrvica v utor
vrvica v utor

Končano
Končano
Vrvica na mestu
Vrvica na mestu
Montaža serva
Montaža serva
Motor v ležišču
Motor v ležišču
obnesla. Na odprtino, kjer nalega servomotor sem nalepil lepilni trak, da sem to odprtino zmanjša. Na ta trak sem nato postavil cev sesalca in v sredini krila v odprtino počasi spuščal vrvico. V prvem poskusu se je vrvica znašla na svojem mestu. Sedaj je bilo kabel enostavno povleči skozi krilo. Zmontiral sem servomotorje v krila in jih prilepil z vročo pištolo. Za razne druge rešitve tu ni prostora.
V nos sem zmontiral tudi motor. Zaradi ozkega trupa je zunanje vrteči se motor kar težko spraviti na svoje mesto. Zadevo sem rešil tako, da se kabli motorja nahajajo zunaj trupa in se za motorjem vrnejo vanj. Kogar ne moti vizualni pogled na kable je rešitev idealna. Model nima komande smeri, zato je servo za višino montiran kar v rep modela. Zaradi majhnih dimenzij je tudi tukaj nekaj telovadbe, da zadeva lepo funkcionira.
Izgotovljen nos
Izgotovljen nos
Detajl repa
Detajl repa
Poziranje
Poziranje

Model je praktično gotov in lahko pozira za spomin. Treba je še rešiti nekaj malenkosti o legi akumulatorja in sprejemnika. Prostora je malo, trup pa je karbonski, kar pomeni, da je treba sprejemnik spraviti čim dlje od regulatorja, drugače bodo motnje. To bo treba še malo prespati.
Od zadaj
Od zadaj
Od strani
Od strani
Zej pa gas
Zej pa gas

 
< Nazaj   Naprej >

 
 
 
Glavni meni
Modelarstvo
FPV letenje
Moji modeli
Načrti
Moja vzletna steza
Kit kompleti
Članki in nasveti
Modelarski krožek
Alpski pokal ALC
Načrti za otroke
Video filmi
Programi
Dogaja se
2R fly Forum
2R fly forum celostranski
FPV forum
Blog
Mali oglasi
Kazalo strani
Prijava na forum

Pozabil geslo?
Registracija Registriraj se
Obiskovalci
Obiskovalci: 1,375,178 (started: 2006-01-01) Obiskovalci danes: 6 Obiskovalci vceraj: 197 Obiskovalci na dan: Ø 294.16 Max. visitors per day: 1,391 (at (date): 2013-12-04) Max. page views per day: 18,882 (at (date): 2015-12-03) Page views: 9,102,035 Page views today: 30 Page views yesterday: 512 Page views per day: Ø 1,946.96 Page views per visitor: Ø 6.62 Online: 1 Obiskovalci Max. online: 71 (at (date): 2013-08-05, 13:34:08) Page views this page: 2,403 Your own page views: 10 JavaScript enabled: 0% (c) 2006 www.joom.la
Vreme

Vir: rtvslo.si
 
Optimizacija spletne strani, objava novosti tudi na Slovenski digg in web-strani.si