2R design
Grafično oblikovanje
Razrez in montaža nalepk
CNC rezkanje
Laserska obdelava
Modelarstvo
Modelarske kategorije
Akrobacije
Aerodinamika
Spletna modelarska šola
Za začetnike
Zgodovina
Modelarstvo
Balonarstvo
Jadralna letala
Motorna letala
Slovenski konstruktorji
Zgodovinski članki
Knjiga
Najbolj brano
Zadnji prispevki
Anketa
Koliko modelov ste že zgradili?
 
Gostovanje
Anja
Andraž
 
Aktualno
Na naslovu www.2r.si nastaja prenovljena spletna stran,
ki bo po dokočanju zamenjala to na naslovu www.modelarstvo.si
 
Modelarstvo arrow Dogaja se arrow 18. april 2008
 
18. april 2008 Natisni
Montaža motorja
Montaža motorja
Gradnja se danes nadaljuje. Motor je dobil svoje mesto na gondoli. Montaža je dokaj enostavna, saj so vse luknje že pripravljene. Nekaj časa se pa le porabi za vse pravilno privijačit. Motor leži, da bo enostavno vžiganje, izpuh pa spodaj najmanj kazi obliko modela.
Lotil sem se tudi kril in krmilnih površin. Ker je folija v obupnem stanju sem moral vse še enkrat dobro zlikat. Manjši mehurji so se lepo poskrili, večji pa delajo težave. Folija je obupna za likanje, saj se na nekaterih mestih sploh ne pusti prilepiti. Kaj bi dal za Oracover folijo, ne pa tole sranje.
Likanje folije
Likanje folije
Priprava CA tečajev
Priprava CA tečajev
Montaža
Montaža krmil

Leplenje CA tečajev
Leplenje CA tečajev
Model ima vgrajene CA tečaje, ki jih je treba razrezati in vlepiti v že pripravljene zareze. Ker je gradnja klasična iz reber je problem, ker na nekaterih mestih tečaj pride na rebro in je treba vse reže še dodatno izrezat. V sredino rež sem zvrtal luknjice premera 1,5 mm, da se bo CA lepilo lepo razlilo v notranjost. V ploščice tečajev sem na sredini zabodel buciko, ki določa vrtišče in vse skupaj lepo opasal. Ko sem bil zadovoljen sem bucke odstranil in utore zalil z redkim CA lepilom. Čeprav CA tečaj lepo popije lepilo sem lepil na obeh straneh, spodnji in zgornji. Ziher je ziher. Delo je hitro, enostavno in se super obnese.
Zmontiran rep
Zmontiran rep
Servo za višino
Servo za višino
Servo za smer
Servo za smer

Zmontiral sem tudi servota za smer in višino. V notranjosti trupa so speljane tanke cevke, skozi katere se napelje kabel za servo. Ker pa so ti kabli dolgi, sem jih podaljšal s trožilnim kablom. Na repu trupa sem zmontiral še vodno krmilo, ki je mehansko povezano s smernim krmilom za rulanje po vodi.
 
< Nazaj   Naprej >

 
 
 
Glavni meni
Modelarstvo
FPV letenje
Moji modeli
Načrti
Moja vzletna steza
Kit kompleti
Članki in nasveti
Modelarski krožek
Alpski pokal ALC
Načrti za otroke
Video filmi
Programi
Dogaja se
2R fly Forum
2R fly forum celostranski
FPV forum
Blog
Mali oglasi
Kazalo strani
Prijava na forum

Pozabil geslo?
Registracija Registriraj se
Obiskovalci
Obiskovalci: 1,375,178 (started: 2006-01-01) Obiskovalci danes: 6 Obiskovalci vceraj: 197 Obiskovalci na dan: Ø 294.16 Max. visitors per day: 1,391 (at (date): 2013-12-04) Max. page views per day: 18,882 (at (date): 2015-12-03) Page views: 9,102,036 Page views today: 31 Page views yesterday: 512 Page views per day: Ø 1,946.96 Page views per visitor: Ø 6.62 Online: 1 Obiskovalci Max. online: 71 (at (date): 2013-08-05, 13:34:08) Page views this page: 2,599 Your own page views: 11 JavaScript enabled: 0% (c) 2006 www.joom.la
Vreme

Vir: rtvslo.si
 
Optimizacija spletne strani, objava novosti tudi na Slovenski digg in web-strani.si