2R design
Grafično oblikovanje
Razrez in montaža nalepk
CNC rezkanje
Laserska obdelava
Modelarstvo
Modelarske kategorije
Akrobacije
Aerodinamika
Spletna modelarska šola
Za začetnike
Zgodovina
Modelarstvo
Balonarstvo
Jadralna letala
Motorna letala
Slovenski konstruktorji
Zgodovinski članki
Knjiga
Najbolj brano
Zadnji prispevki
Anketa
Koliko modelov ste že zgradili?
 
Gostovanje
Anja
Andraž
 
Aktualno
Na naslovu www.2r.si nastaja prenovljena spletna stran,
ki bo po dokočanju zamenjala to na naslovu www.modelarstvo.si
 
Modelarstvo arrow CNC rezkanje
 
CNC rezkanje
Priprava iz načrta na papirju Natisni

Večina načrtov je že natisnjenih na papir in na žalost nimamo elektronske oblike. V takih primerih obstaja rešitev s posebnim programom, ki poskeniran načrt v obliki slike, pretvori v vektorsko grafiko. Čeprav obstaja kar veliko programov, ki omogočajo tako vektoriziranje, pa je predpogoj, da je poskeniran načrt dobre kvalitete. Predvsem je pomembno, da so deli poskenirani v naravni velikosti. Vsako povečevanje delov nam poveča tudi odstopanja in napake, zato je v takih primerih najbolje, da dele narišemo na novo.

Preberi več...
 
Priprava na rezkanje Natisni
Pogled na lepo in natančno izrezkane dele, ki se tudi lepo prilegajo med seboj, ne daje slutiti koliko klikov z miško je potrebnih, da CNC stroj na koncu uspešno opravi svojo nalogo.
Tukaj je opisan en primer načrtovanja izdelka in cela pot priprave na rezkanje. Priprava je razdeljena na korake. Prve tri korake lahko pripravi vsak sam, ostala tri pa so odvisna od narave dela določenega izdelka. Nastavitve so odvisne tudi od uporabljenega noža, zato se zadnji trije koraki določijo nazadnje, pred rezkanjem.
Preberi več...
 
CNC stroj HASSE 2000 L Profi Natisni

Večina delov za modele je rezkanih na CNC rezkarju firme Hasse.
Delovna površina CNC stroja je 102 x 60 x 8 cm. Na njej se lahko obdelujejo različni materiali od balse, vezane plošče, masivnega lesa, plastičnih materialov in manjši kosi tudi iz kovin. Stroj zmore poleg 2D in 2,5D rezkanja tudi 3D rezkanje, ki pa zaradi dragega softvera trenutno še ne dela s polno močjo. V bližnji prihodnosti pride tudi ta nadgradnja.

Preberi več...
 

 
 
 
Glavni meni
Modelarstvo
FPV letenje
Moji modeli
Načrti
Moja vzletna steza
Kit kompleti
Članki in nasveti
Modelarski krožek
Alpski pokal ALC
Načrti za otroke
Video filmi
Programi
Dogaja se
2R fly Forum
2R fly forum celostranski
FPV forum
Blog
Mali oglasi
Kazalo strani
Prijava na forum

Pozabil geslo?
Registracija Registriraj se
Obiskovalci
Obiskovalci: 1,381,771 (started: 2006-01-01) Obiskovalci danes: 69 Obiskovalci vceraj: 225 Obiskovalci na dan: Ø 293.66 Max. visitors per day: 1,391 (at (date): 2013-12-04) Max. page views per day: 18,882 (at (date): 2015-12-03) Page views: 9,123,834 Page views today: 474 Page views yesterday: 631 Page views per day: Ø 1,939.06 Page views per visitor: Ø 6.60 Online: 3 Obiskovalci Max. online: 71 (at (date): 2013-08-05, 13:34:08) Page views this page: 21,105 Your own page views: 30 JavaScript enabled: 0% (c) 2006 www.joom.la
Vreme

Vir: rtvslo.si
 
Optimizacija spletne strani, objava novosti tudi na Slovenski digg in web-strani.si