2R design
Grafično oblikovanje
Razrez in montaža nalepk
CNC rezkanje
Laserska obdelava
Modelarstvo
Modelarske kategorije
Akrobacije
Aerodinamika
Spletna modelarska šola
Za začetnike
Zgodovina
Modelarstvo
Balonarstvo
Jadralna letala
Motorna letala
Slovenski konstruktorji
Zgodovinski članki
Knjiga
Najbolj brano
Zadnji prispevki
Anketa
Koliko modelov ste že zgradili?
 
Gostovanje
Anja
Andraž
 
Aktualno
Na naslovu www.2r.si nastaja prenovljena spletna stran,
ki bo po dokočanju zamenjala to na naslovu www.modelarstvo.si
 
Modelarstvo arrow Načrti za otroke arrow Avtomobili arrow Jeep
 
Jeep Natisni
Jeep
Včasih je bilo zelo priljubljeno tekmovanje z avtomobili na elektro pogon. Modele smo postavili v vrsto v telovadnici in ocenjevali hitrost modela ter ravno linijo njegove vožnje. Za pogon se uporabljajo majhni nizkovoltni elektromotorji, ki jih je najlaže dobiti iz odslužene igrače, in jih napajamo iz majhne baterije ali akumulatorja.
Načrt za takšen model je pred vami, za izdelavo pa boste potrebovali le nekaj vezane plošče, kos smrekovega lesa in trak pločevine. Iz vezane plošče debeline 4 mm z rezbarsko žagico izrežite vse dele ter jih obrusite z brusnim papirjem.
Jeep
Kolesa naredite iz 8 mm debele vezane plošče in jih polkrožno obrusite. Prednji del avtomobila naredite iz bloka smrekove deske in ga obdelajte, kot kaže načrt. Dele med seboj zlepite z belim mizarskim lepilom in spoje dodatno obrusite.
Sestavni deli
Površino sedaj lahko pobarvate ali prelakirate z nitro lakom. Kolesa in odbijače z žebljički pritrdite na svoja mesta. Zadnje levo kolo se poganja preko elektromotorja, ki ga lahko dobite od stare odslužene igrače. Elektromotor s pomočjo pločevinastega traku pritrdite na spodnjo stran avtomobila, na njegovo os pa nataknite kolo. Baterije vstavite kar v avtomobilski prtljažnik in prav tako stikalo za vklop in izklop motorja.
  Sedaj lahko preverite, ali se avto pelje res naravnost. Postavite ga na ravno ploskev in prižgite motor. Če avto zavija iz smeri, mu malo prekrivite sprednja kolesa. Za boljšo vožnjo je najbolje, da sta oba prednja kolesa nagnjena nekoliko navznoter.

  Pdf oblika za tiskanje
 
< Nazaj   Naprej >

 
 
 
Glavni meni
Modelarstvo
FPV letenje
Moji modeli
Načrti
Moja vzletna steza
Kit kompleti
Članki in nasveti
Modelarski krožek
Alpski pokal ALC
Načrti za otroke
Video filmi
Programi
Dogaja se
2R fly Forum
2R fly forum celostranski
FPV forum
Blog
Mali oglasi
Kazalo strani
Prijava na forum

Pozabil geslo?
Registracija Registriraj se
Obiskovalci
Obiskovalci: 1,381,011 (started: 2006-01-01) Obiskovalci danes: 151 Obiskovalci vceraj: 211 Obiskovalci na dan: Ø 293.73 Max. visitors per day: 1,391 (at (date): 2013-12-04) Max. page views per day: 18,882 (at (date): 2015-12-03) Page views: 9,121,258 Page views today: 397 Page views yesterday: 449 Page views per day: Ø 1,940.02 Page views per visitor: Ø 6.60 Online: 2 Obiskovalci Max. online: 71 (at (date): 2013-08-05, 13:34:08) Page views this page: 6,771 Your own page views: 61 JavaScript enabled: 0% (c) 2006 www.joom.la
Vreme

Vir: rtvslo.si
 
Optimizacija spletne strani, objava novosti tudi na Slovenski digg in web-strani.si