2R design
Grafično oblikovanje
Razrez in montaža nalepk
CNC rezkanje
Laserska obdelava
Modelarstvo
Modelarske kategorije
Akrobacije
Aerodinamika
Spletna modelarska šola
Za začetnike
Zgodovina
Modelarstvo
Balonarstvo
Jadralna letala
Motorna letala
Slovenski konstruktorji
Zgodovinski članki
Knjiga
Najbolj brano
Zadnji prispevki
Anketa
Koliko modelov ste že zgradili?
 
Gostovanje
Anja
Andraž
 
Aktualno
Na naslovu www.2r.si nastaja prenovljena spletna stran,
ki bo po dokočanju zamenjala to na naslovu www.modelarstvo.si
 
Modelarstvo arrow Načrti za otroke arrow Avtomobili arrow Fičko
 
Fičko Natisni
Fičko
Avto, katerega načrt je pred vami, je bil pred leti najbolj množičen avto na naših cestah. Danes ga zelo redko srečamo, vaši starši pa se ga prav gotovo dobro spominjajo, ali pa so ga celo vozili. Njegovo pravo ime je Fiat, ki mu je sledila številka velikosti motorja.
V tovarni avtomobilov Fiat je leta 1950 njihov konstruktor dobil nalogo, da projektira majhen avto, ki bi bil poceni in udoben za prevoz štirih potnikov. Na avtomobilskem sejmu v Ženevi je leta 1955 avto požel vse uspehe in postal najpopularnejši avto vseh časov. Izdelovali so ga v številnih državah in v različnih izvedbah.
Kako je nastalo ime Fičo?
V času nastanka tega avtomobila je v časopisu Borba izhajal strip, v katerem je bil glavni lik kurir »Fičo«. To je botrovalo nastanku vzdevka za ta avto. Fičo je bil najbolj zaslužen za široko motorizacijo, saj ga je uporabljala policija, vojska in enote prve pomoči. Dolga leta je bil tudi edino vozilo za učenje novih voznikov v avtošolah.

Izdelava modela
Načrt za model

Model je izdelan iz papirja, ki je primerno pregiban in na spojih zlepljen. Da ne boste uničevali revije, celoten načrt barvno fotokopirajte na trši papir in ga pazljivo izrežite. Lahko ga tudi prerišete na karton in pobarvate v
Prednji pokrov
svojih barvah. Za prerisovanje uporabite kar steklo na oknu. Revijo z načrtom nalepite na steklo z lepilnim trakom in čez njega še papir, na katerega boste prerisali načrt. Na drugi strani okna mora biti dovolj svetlobe, ki bo pronicala skozi oba papirja. Sedaj lahko z ravnilom prerišete vse konture načrta. Kontura modela ima ušeska, ki so namenjena za lepljenje stranic med seboj. Preden te spoje prepognete, jih narahlo zarežete z olfa nožem, le toliko, da se papir laže prepogne. Prepognete in zlepite najprej večji kos mreže modela, na koncu pa na to osnovo zalepite še prednji del. Pri nanašanju lepila bodite pazljivi, da se po lepljenju ta ne bo videl.
 
Naprej >

 
 
 
Glavni meni
Modelarstvo
FPV letenje
Moji modeli
Načrti
Moja vzletna steza
Kit kompleti
Članki in nasveti
Modelarski krožek
Alpski pokal ALC
Načrti za otroke
Video filmi
Programi
Dogaja se
2R fly Forum
2R fly forum celostranski
FPV forum
Blog
Mali oglasi
Kazalo strani
Prijava na forum

Pozabil geslo?
Registracija Registriraj se
Obiskovalci
Obiskovalci: 1,343,695 (started: 2006-01-01) Obiskovalci danes: 132 Obiskovalci vceraj: 224 Obiskovalci na dan: Ø 296.91 Max. visitors per day: 1,391 (at (date): 2013-12-04) Max. page views per day: 18,882 (at (date): 2015-12-03) Page views: 8,994,848 Page views today: 303 Page views yesterday: 578 Page views per day: Ø 1,987.54 Page views per visitor: Ø 6.69 Online: 2 Obiskovalci Max. online: 71 (at (date): 2013-08-05, 13:34:08) Page views this page: 6,872 Your own page views: 13 JavaScript enabled: 0% (c) 2006 www.joom.la
Vreme

Vir: rtvslo.si
 
Optimizacija spletne strani, objava novosti tudi na Slovenski digg in web-strani.si