2R design
Grafično oblikovanje
Razrez in montaža nalepk
CNC rezkanje
Laserska obdelava
Modelarstvo
Modelarske kategorije
Akrobacije
Aerodinamika
Spletna modelarska šola
Za začetnike
Zgodovina
Modelarstvo
Balonarstvo
Jadralna letala
Motorna letala
Slovenski konstruktorji
Zgodovinski članki
Knjiga
Najbolj brano
Zadnji prispevki
Anketa
Koliko modelov ste že zgradili?
 
Gostovanje
Anja
Andraž
 
Aktualno
Na naslovu www.2r.si nastaja prenovljena spletna stran,
ki bo po dokočanju zamenjala to na naslovu www.modelarstvo.si
 
Modelarstvo arrow Načrti za otroke arrow Avtomobili
 
Avtomobili
Fičko Natisni
Fičko
Avto, katerega načrt je pred vami, je bil pred leti najbolj množičen avto na naših cestah. Danes ga zelo redko srečamo, vaši starši pa se ga prav gotovo dobro spominjajo, ali pa so ga celo vozili. Njegovo pravo ime je Fiat, ki mu je sledila številka velikosti motorja.
V tovarni avtomobilov Fiat je leta 1950 njihov konstruktor dobil nalogo, da projektira majhen avto, ki bi bil poceni in udoben za prevoz štirih potnikov. Na avtomobilskem sejmu v Ženevi je leta 1955 avto požel vse uspehe in postal najpopularnejši avto vseh časov. Izdelovali so ga v številnih državah in v različnih izvedbah.
Preberi več...
 
Jeep Natisni
Jeep
Včasih je bilo zelo priljubljeno tekmovanje z avtomobili na elektro pogon. Modele smo postavili v vrsto v telovadnici in ocenjevali hitrost modela ter ravno linijo njegove vožnje. Za pogon se uporabljajo majhni nizkovoltni elektromotorji, ki jih je najlaže dobiti iz odslužene igrače, in jih napajamo iz majhne baterije ali akumulatorja.
Preberi več...
 
Formula Natisni
Formula
Ta načrt prikazuje, da se iz kartona lahko izdela zelo verna kopija dirkalnega avtomobila. Za izdelavo potrebujete le nekoliko debelejši karton in lepilo za les. Sestavni deli so narisani v dveh barvah, svetlejši deli sestavljajo podvozje, temnejši pa karoserijo avtomobila. Oba dela sta sestavljena posebej tako, da karoserija predstavlja pokrov podvozja.

Preberi več...
 
Tovornjak prekucnik Natisni
Model tovornjaka je kot nalašč za modelarje začetnike, ki odkrivajo veščine rezljanja z žagico rezljačo. Sestavni deli niso zapletenih oblik, zato z izrezovanjem ne bi smelo biti težav. Za delo potrebujete kos topolove vezane plošče, debeline 3 mm in kos okrogle varilne žice, debeline 2 mm, od orodja pa žagico rezljačo, sveder premera 2 mm, brusni papir, risarski pribor in lepilo za les.

Preberi več...
 
Starinski avto Natisni

Model starinskega avtomobila bo na polici zelo lep okras. Izgled pa je odvisen predvsem od vas, kako natančno boste izrezali posamezne dele in jih med seboj zlepili. Prav pri natančni izdelavi pride do izraza njegova vrednost, sploh, če model prelakirate le s prozornim lakom, ki ne skrije napak. Z nekaj domišljije lahko vanj vgradite tudi majhen elektromotor in baterijo, ki bo poganjal model.

Preberi več...
 

 
 
 
Glavni meni
Modelarstvo
FPV letenje
Moji modeli
Načrti
Moja vzletna steza
Kit kompleti
Članki in nasveti
Modelarski krožek
Alpski pokal ALC
Načrti za otroke
Video filmi
Programi
Dogaja se
2R fly Forum
2R fly forum celostranski
FPV forum
Blog
Mali oglasi
Kazalo strani
Prijava na forum

Pozabil geslo?
Registracija Registriraj se
Obiskovalci
Obiskovalci: 1,381,696 (started: 2006-01-01) Obiskovalci danes: 219 Obiskovalci vceraj: 212 Obiskovalci na dan: Ø 293.67 Max. visitors per day: 1,391 (at (date): 2013-12-04) Max. page views per day: 18,882 (at (date): 2015-12-03) Page views: 9,123,340 Page views today: 611 Page views yesterday: 771 Page views per day: Ø 1,939.10 Page views per visitor: Ø 6.60 Online: 3 Obiskovalci Max. online: 71 (at (date): 2013-08-05, 13:34:08) Page views this page: 22,225 Your own page views: 11 JavaScript enabled: 0% (c) 2006 www.joom.la
Vreme

Vir: rtvslo.si
 
Optimizacija spletne strani, objava novosti tudi na Slovenski digg in web-strani.si