2R design
Grafično oblikovanje
Razrez in montaža nalepk
CNC rezkanje
Laserska obdelava
Modelarstvo
Modelarske kategorije
Akrobacije
Aerodinamika
Spletna modelarska šola
Za začetnike
Zgodovina
Modelarstvo
Balonarstvo
Jadralna letala
Motorna letala
Slovenski konstruktorji
Zgodovinski članki
Knjiga
Najbolj brano
Zadnji prispevki
Anketa
Koliko modelov ste že zgradili?
 
Gostovanje
Anja
Andraž
 
Aktualno
Na naslovu www.2r.si nastaja prenovljena spletna stran,
ki bo po dokočanju zamenjala to na naslovu www.modelarstvo.si
 
Modelarstvo arrow Alpski pokal ALC arrow 18. Alpski pokal - 2006
 
18. Alpski pokal - 2006 Natisni
Matajur
Matajur
Jadran
Jadran
Lojze
Lojze

Model letala Matajur pozira pred leškim hangarjem. Matajur je bilo eno najuspešnejših letal slovenskih konstruktorjev in v šestdesetih letih prejšnjega stoletja zelo priljubljeno v slovenskih aeroklubih. Model letala Jadran, ki je lahko vzletalo in pristajalo na vodi ali na kopnem. Motorno letalo Lojzek je skonstruiral Stanko Bloudek, maketo pa je izdelal Albin Novak.
Trojka
Trojka
Kavka
Kavka
Detajl Kavke
Detajl Kavke

Trojka konstruktorja Borisa Cijana je bilo prvo slovensko povojno letalo, narejeno za aeroklubsko dejavnost. Kavko je skonstruiral Ivo Šoštarič, z modelom pa je na prireditvi letel Anže Melink.
Tonček in Kavka
Tonček in Kavka
Tonček
Tonček
Fokker D.VIII
Fokker D.VIII

Letalo Tonček je skonstruiral Anton Kuhelj, model pa je izdelal Albin Novak. Na prireditvi je z modelom letel Kristjan Brejc. V aerozapregi je model Tonček na zadostno višino tudi potegnil model Kavka, ki ga je vodil Anže Melink. Na prireditvi ni manjkalo tudi modelov letal iz I. svetovne vojne. Na sliki je Fokker D.VIII, ki je delo Tomaža Cesarja.
Najmanjši model
Najmanjši model
Extra 330 S
Extra 330 S
Flota helikopterjev
Flota helikopterjev

Najmanjši radijsko voden model je predstavil Peter Černič, ki ga poganja motorček Cox 0,3 ccm. Ni pa manjkalo tudi akrobatskih modelov z razponom peko 2 metrov in modelov helikopterjev.
Extra 330 L
Extra 330 L
Ultimate
Ultimate
Hrbtni let
Hrbtni let

Brane Lipnik je s svojim modelom Extra 330 L pokazal veliko spretnosti pri 3D letenju, najboljši nastop na prireditvi pa je imel Gernot Bruckmann iz Avstrije z modelom Ultimate. S helikopterji so pokazali pravi šov. V hrbtnem letu na višini nekaj centimetrov je pilot z rotorjem počil balon, ki je bil privezan na anteni radijsko vodenega avtomobila.

Igor Florjančič je predstavil domiselni leteči pogrinjek. Kljub začetnim težavam z motorjem mu je let lepo uspel. Model je v glavnem zgrajen iz stiropora in prevlečen z epoksi smolo, ki mu daje zadostno trdnost.
Hot Spot
Hot Spot
Janko Rant
Janko Rant

Največja paša za oči pa so bili reaktivni modeli. Na prvi sliki je model Hot Spot modelarja Sama Kudra, na drugi pa Janko Rant ob svojem modelu, ki nosi oznake ruske akrobatske skupine.


Foto: Marko Malec, Sašo Krašovec, Primož Černe
 
< Nazaj

 
 
 
Glavni meni
Modelarstvo
FPV letenje
Moji modeli
Načrti
Moja vzletna steza
Kit kompleti
Članki in nasveti
Modelarski krožek
Alpski pokal ALC
Načrti za otroke
Video filmi
Programi
Dogaja se
2R fly Forum
2R fly forum celostranski
FPV forum
Blog
Mali oglasi
Kazalo strani
Prijava na forum

Pozabil geslo?
Registracija Registriraj se
Obiskovalci
Obiskovalci: 1,387,241 (started: 2006-01-01) Obiskovalci danes: 234 Obiskovalci vceraj: 256 Obiskovalci na dan: Ø 293.35 Max. visitors per day: 1,391 (at (date): 2013-12-04) Max. page views per day: 18,882 (at (date): 2015-12-03) Page views: 9,140,999 Page views today: 742 Page views yesterday: 793 Page views per day: Ø 1,933.00 Page views per visitor: Ø 6.59 Online: 1 Obiskovalci Max. online: 71 (at (date): 2013-08-05, 13:34:08) Page views this page: 5,493 Your own page views: 92 JavaScript enabled: 0% (c) 2006 www.joom.la
Vreme

Vir: rtvslo.si
 
Optimizacija spletne strani, objava novosti tudi na Slovenski digg in web-strani.si